ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ

“Οι κύβοι”

Η πρώτη μόνιμη κατοικία για το Socrates Sculpture Park στο Long Island City
Από την Αρχιτεκτονική Εταιρεία LOT-EK
Έναρξη 15 Αυγούστου 2022

ΣΧΕΤΙΚΑ | PRESS | ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (2022) | ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (2016)  |   PRESS KIT | ΠΕΡΙ ΛΟΤ-ΕΚ | ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ (pw: nycparks)

Το Socrates Sculpture Park είναι ενθουσιασμένο για να ανοίξει το έδαφος για το «The Cubes», ένα νέο διώροφο κτίριο 2,640 τετραγωνικών ποδιών που θα γίνει μόνιμο σπίτι για το Socrates Sculpture Park, σχεδιασμένο από το καινοτόμο στούντιο αρχιτεκτονικής ΛΟΤ-ΕΚ. Πολυλειτουργικός από σχεδιασμό, ο χώρος θα παρέχει νέες εγκαταστάσεις για τα διοικητικά γραφεία του πάρκου, την καλλιτεχνική εκπαίδευση και την κοινοτική εργασία, δημιουργώντας ευκαιρίες για δημόσιο προγραμματισμό όλο το χρόνο. Κατασκευασμένο από ανακυκλωμένα εμπορευματοκιβώτια αποστολής, η προέλευση, τα υλικά και ο σχεδιασμός του κτιρίου επικαλούνται τις ιδρυτικές αρχές του Socrates Sculpture Park για δημιουργική αποκατάσταση, προσαρμόσιμη επαναχρησιμοποίηση και τιμή στις βιομηχανικές ρίζες της γειτονιάς.

Το νέο κτίριο θα έχει δύο κύριες λειτουργίες:

1) να λειτουργούν ως διοικητικά γραφεία για τον οργανισμό επιτρέποντάς μας να είμαστε φυσικά στο πάρκο που λειτουργούμε και προγραμματίζουμε
2) να παρέχουμε έναν εσωτερικό χώρο για τον επιμελητικό, εκπαιδευτικό και κοινοτικό μας προγραμματισμό κατά τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες του σχολικού έτους.

Αισθητικά και φιλοσοφικά, το Cubes είναι ένα άκρως καινοτόμο κτίριο. Ο σχεδιασμός του κτιρίου ενσωματώνει την επιταγή του 21ου αιώνα για επαναχρησιμοποίηση, προσαρμοστικότητα και βιωσιμότητα. Επιλέχθηκε το 2016 ως ένα από τα δέκα δημόσια κεφαλαιουχικά έργα που θα παραληφθούν Το Βραβείο Σχεδιασμού της Επιτροπής Δημοσίου Σχεδιασμού.

Με την ολοκλήρωση στις αρχές του 2024, αυτό το νέο σπίτι εξασφαλίζει το μέλλον του Πάρκου, έτσι ώστε οι επόμενες γενιές να μπορούν να απολαύσουν το Πάρκο και να επωφεληθούν από τα προγράμματά μας.

Image Credit: Renderings of The Cubes at Socrates Sculpture Park, ευγενική προσφορά της LOT-EK

Σχετικά με το Κτίριο

ΛΟΤ-ΕΚΟ καινοτόμος σχεδιασμός του υπογραμμίζει την ιστορία του πάρκου στην αποκατάσταση και αναζωογόνηση, μαζί με την αποστολή του να παρουσιάζει σύγχρονη δημόσια τέχνη, να ενθαρρύνει την περιβαλλοντική διαχείριση και να χτίζει κοινότητα. Η δομή που έγινε The Cubes ξεκίνησε την ύπαρξή της ως παραγγελία από Μουσείο Αμερικανικής Τέχνης Whitney. Στη συνέχεια, μια δομή 720 τετραγωνικών ποδιών, περιλάμβανε έξι εμπορευματοκιβώτια αποστολής και στέγαζε τα εκπαιδευτικά προγράμματα του μουσείου σε ένα παράρτημα τοποθετημένο με ευαισθησία στη διάσημη «τάφρο» του μουσείου στο πρώην κτήριο Marcel Breuer στη Madison Avenue. Όταν το Whitney σχεδίαζε το νέο του σπίτι στην οδό Gansevoort, το Μουσείο πρόσφερε τη δομή ως δωρεά στο Socrates Sculpture Park. Αυτή η εξαιρετική ευκαιρία οδήγησε στο σχέδιο επέκτασής μας: να προσαρμόσουμε τα κοντέινερ και να εκπληρώσουμε τους στρατηγικούς και προγραμματικούς στόχους του Πάρκου — συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας του πρώτου εσωτερικού χώρου του. Το Socrates Sculpture Park χρησιμοποιεί ήδη κοντέινερ μεταφοράς σε μια προσαρμοσμένη όραση επαναχρησιμοποίησης σε όλο το πάρκο μας, ως εξοπλισμό και μονάδες αποθήκευσης υλικού για υπαίθρια στούντιο καλλιτεχνών και χώρους εκπαίδευσης.

Η αρχιτεκτονική ιδέα της LOT-EK έχει επεκτείνει και εξελίξει το αρχικό σχέδιο για την επιτροπή Whitney προσθέτοντας δώδεκα επιπλέον εμπορευματοκιβώτια αποστολής για συνολικά δεκαοκτώ, τώρα στοιβαγμένα σε δύο επίπεδα για να σχηματίσουν μια μοναδική δομή. Οι συνεχείς διαγώνιες λωρίδες από γυαλί κατά μήκος των πλευρών και της οροφής της κατασκευής παρέχουν φυσικό φως και διαφάνεια, προσφέροντας στους επισκέπτες του κτιρίου θέα του τοπίου και του ορίζοντα έξω και προσφέρουν στους επισκέπτες του πάρκου μια θέα των δραστηριοτήτων στο εσωτερικό. Αυτά τα γραμμικά παράθυρα chevron επιμελούνται αυτές τις όψεις, ενώ διατηρούν άφθονο χώρο τοίχου εντός του κτιρίου για εσωτερικές εκθέσεις. Τα εντυπωσιακά σχήματά τους V αντικατοπτρίζουν τη δομή του χαλύβδινου υπόστεγου καλλιτέχνη που βρίσκεται κοντά.

Τοποθετημένο στην κύρια είσοδο του Πάρκου Γλυπτικής Σωκράτης στη λεωφόρο Vernon, το «The Cubes» θα στεγάσει τη διοίκηση και τα εκπαιδευτικά προγράμματα του πάρκου και θα είναι η πρώτη μόνιμη κατασκευή στην τριακονταετή ιστορία του Πάρκου. Η νέα εγκατάσταση θα περιλαμβάνει εσωτερικό χώρο 2,640 τετραγωνικών ποδιών με ευέλικτο χώρο πολλαπλών χρήσεων 960 τετραγωνικών ποδιών για προγραμματισμό εκπαίδευσης σε εσωτερικούς χώρους, στέγαση τάξεων έως 70 παιδιών και εφήβων. Θα φιλοξενήσει επίσης παρουσίαση βίντεο, σχεδίων, φωτογραφιών και πηγών υλικού επεξεργασίας σε εσωτερικούς χώρους από καλλιτέχνες που προβάλλονται στο πάρκο. συν 1,200 τετραγωνικά πόδια μόνιμου χώρου γραφείων και διοίκησης που θα εξασφαλίσει τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του πάρκου. Θα περιλαμβάνεται επίσης ένας σκιερός χώρος καταστρώματος 480 τετραγωνικών ποδιών για υπαίθρια μαθήματα και προγραμματισμό. Η οροφή θα είναι εξοπλισμένη με ηλιακούς συλλέκτες για να παρέχει ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και να λειτουργεί ως εργαλείο διδασκαλίας για βιώσιμες πρακτικές.

ΕΧΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ?
Ηλεκτρονική Διεύθυνση (Email) info@socratessculpturepark.org

PRESS

Οκτώβριος 17, 2022
Spectrum NY 1 "Socrates Sculpture Park to get Indoor Space"

Σεπτέμβριος 22, 2022
QNS.com "Αξιωματούχοι παραβιάζουν το διοικητικό κτίριο στο Πάρκο Γλυπτικής Σωκράτης"

Σεπτέμβριος 22, 2022
Queens Scene”Οι Κύβοι στον Σωκράτη"

Σεπτέμβριος 20, 2022
GothamToGo"NYC Parks & Socrates Sculpture Park to Break Ground σε νέες εγκαταστάσεις 5.7 εκατομμυρίων δολαρίων ~ «The Cubes"

Αύγουστος 30, 2022
Περιοδικό Surface”Διακοπές εδάφους στη δομή εμπορευματοκιβωτίων της LOT-EK για το Πάρκο Γλυπτικής Σωκράτης."

Αύγουστος 29, 2022
Designboom "Ξεκινά η κατασκευή του εμπορευματοκιβωτίου του πάρκου γλυπτών Socrates, το σπίτι «the cubes»."

Οκτώβριος 14, 2012
Αρχιτέκτονας "Οι Κύβοι"

Σεπτέμβριος 16, 2016
Η εφημερίδα του αρχιτέκτονα»Η LOT-EK και το Socrates Sculpture Park αποκαλύπτουν αποδόσεις του «The Cubes"

Σεπτέμβριος 16, 2016
Συγκρατημένος "Η πρώτη μόνιμη κατοικία του Socrates Sculpture Park θα κατασκευαστεί από κοντέινερ"

Σεπτέμβριος 16, 2016
Η εφημερίδα Τέχνης»Το Socrates Sculpture Park κυκλοφορεί το σχέδιο για το πρώτο μόνιμο κτίριο"

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

Η υποστήριξη της ηγεσίας για το "The Cubes" γίνεται δυνατή από τον Stuart Match Suna, καθώς και από δημόσιους πόρους από το γραφείο του προέδρου του Queens Borough σε συνεργασία με τον Donovan Richards και το Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Υόρκης σε συνεργασία με την Julie Won. Πρόσθετη υποστήριξη παρέχεται από την Catherine Nolan και τη Συνέλευση της Πολιτείας της Νέας Υόρκης. Ευχαριστούμε το Μουσείο Αμερικανικής Τέχνης Whitney.

Η υποστήριξη ικανοτήτων για αυτό το έργο είναι επίσης δυνατή από τους γενναιόδωρους δωρητές της εκστρατείας Future Fund:

Mark di Suvero
Maxine & Stuart Frankel
Άγκνες Γκουντ
Richard & Ronay Menschel
Molly Blank Fund
Nancy Nasher & David Haemisegger
Richard Serra
Τζόελ Σαπίρο
Robert & Christine Stiller
Ursula von Rydingsvard