WERK IN UITVOERING

“De kubussen”

Het eerste permanente huis voor Socrates Sculpture Park in Long Island City
Door architectenbureau LOT-EK
Vanaf 15 augustus 2022

ABOUT | DRUK | PERSBERICHT (2022) | PERSBERICHT (2016)  |   PERSMAP | OVER LOT-EK | BAANBREKENDE FOTO'S (pw: nycparks)

Doe mee met het officiële lintknippen! 
19 april | 10 - 12 uur
Meer details HIER >>>

Socrates Sculpture Park is verheugd om baanbrekend werk te doen voor 'The Cubes', een nieuw gebouw van 2,640 vierkante meter met twee verdiepingen dat een permanent onderkomen zal worden voor Socrates Sculpture Park, ontworpen door de innovatieve architectuurstudio LOT-EK. De ruimte is multifunctioneel van opzet en zal nieuwe faciliteiten bieden voor de administratieve kantoren van het park, kunsteducatie en gemeenschapswerk, waardoor het hele jaar door mogelijkheden worden gecreëerd voor openbare programmering. De oorsprong, de materialen en het ontwerp van het gebouw zijn gemaakt van omhoog gefietste zeecontainers en doen denken aan de grondbeginselen van Socrates Sculpture Park van creatieve terugwinning, aanpasbaar hergebruik en het eren van de industriële wortels van de buurt.

Het nieuwe gebouw krijgt twee hoofdfuncties:

1) om te dienen als administratiekantoor voor de organisatie, waardoor we fysiek in het park kunnen zijn dat we beheren en programmeren
2) om een ​​binnenruimte te bieden voor onze curatoriële, educatieve en gemeenschapsprogrammering tijdens de herfst- en wintermaanden van het schooljaar.

Esthetisch en filosofisch is Cubes een zeer innovatief gebouw. Het ontwerp van het gebouw belichaamt een 21e-eeuwse noodzaak van hergebruik, aanpassingsvermogen en duurzaamheid. Het werd in 2016 geselecteerd als een van de tien openbare investeringsprojecten om te ontvangen De Public Design Commission Design Award.

Met de voltooiing begin 2024, stelt dit nieuwe huis de toekomst van het park veilig, zodat toekomstige generaties van het park kunnen genieten en kunnen profiteren van onze programma's.

Beeldcredits: weergaven van de kubussen in het Socrates Sculpture Park, met dank aan LOT-EK

Over het gebouw

LOT-EKHet innovatieve ontwerp van het park onderstreept de geschiedenis van landwinning en revitalisering van het park, samen met zijn missie om hedendaagse openbare kunst te presenteren, milieubeheer te bevorderen en een gemeenschap op te bouwen. Het bouwwerk dat The Cubes is geworden, begon zijn bestaan ​​in opdracht van Het Whitney Museum of American Art. Het was toen een gebouw van 720 vierkante meter, bestond uit zes zeecontainers en huisvestte de educatieve programma's van het museum in een bijgebouw dat zorgvuldig was geïnstalleerd in de beroemde 'gracht' van het museum bij het voormalige Marcel Breuer-gebouw aan Madison Avenue. Toen de Whitney zijn nieuwe huis aan Gansevoort Street aan het plannen was, bood het museum het bouwwerk aan als schenking aan het Socrates Sculpture Park. Deze buitengewone kans leidde tot ons uitbreidingsplan: de containers aanpassen en de strategische en programmatische doelen van het park vervullen, inclusief de creatie van de eerste binnenruimte. Socrates Sculpture Park maakt in ons hele park al gebruik van zeecontainers in een aangepaste visie op hergebruik, als apparatuur- en materiaalopslageenheden voor kunstenaarsateliers in de open lucht en onderwijsruimtes.

Het architecturale concept van LOT-EK heeft het oorspronkelijke ontwerp voor de Whitney-commissie uitgebreid en ontwikkeld door twaalf extra zeecontainers toe te voegen voor een totaal van achttien, nu gestapeld op twee niveaus om een ​​unieke structuur te vormen. Doorlopende diagonale glasbanen langs de zijkanten en het dak van de constructie zorgen voor natuurlijk licht en transparantie, bieden gebouwbezoekers uitzicht op het landschap en de skyline buiten en bieden parkbezoekers zicht op activiteiten binnen. Deze lineaire chevron-vensters vormen die uitzichten terwijl er voldoende muurruimte in het gebouw wordt gereserveerd voor binnententoonstellingen. Hun opvallende V-vormen weerspiegelen de structuur van de nabijgelegen stalen kunstenaarsschuur.

Gelegen bij de hoofdingang van het Socrates Sculpture Park aan de Vernon Boulevard, zal "The Cubes" de administratie en educatieve programma's van het park huisvesten, en zal de eerste permanente structuur in de dertigjarige geschiedenis van het park zijn. De nieuwe faciliteit zal 2,640 vierkante meter aan binnenruimte omvatten met een flexibele multifunctionele ruimte van 960 vierkante meter voor indoor onderwijsprogrammering, huisvesting van klassen van maximaal 70 kinderen en tieners. Het zal ook ruimte bieden voor de presentatie van video's, tekeningen, foto's en procesbronnen door kunstenaars die in het park te zien zijn; plus 1,200 vierkante meter aan permanente kantoor- en administratieruimte die de duurzaamheid van het park op lange termijn zal waarborgen. Ook inbegrepen is een schaduwrijk dek van 480 vierkante meter voor buitenlessen en programmering. Het dak zal worden uitgerust met zonnepanelen om duurzame energie te leveren en om te dienen als leermiddel voor duurzame praktijken.

EEN VRAAG HEBBEN?
E-mail info@socratessculpturepark.org

DRUK

17 oktober 2022
Spectrum NY 1 "Socrates Sculpture Park krijgt binnenruimte"

22 september 2022
QNS.com "Ambtenaren breken terrein op administratief gebouw in Socrates Sculpture Park"

22 september 2022
Koninginnenscène "De kubussen bij Socrates"

20 september 2022
GothamToGo"NYC Parks & Socrates Sculpture Park gaat baanbrekend werk verrichten met een nieuwe faciliteit van $ 5.7 miljoen ~ 'The Cubes'"

30 Augustus 2022
Surface-tijdschrift "Baanbrekende constructie van LOT-EK's zeecontainerstructuur voor Socrates Sculpture Park."

29 Augustus 2022
Designboom “Socrates Sculpture Park's zeecontainer huis 'de kubussen' begint met de bouw"

14 oktober 2012
architect “de kubussen"

16 september 2016
De architectenkrant "LOT-EK en Socrates Sculpture Park onthullen renderings van "The Cubes""

16 september 2016
Ingetogen “Het eerste permanente huis van Socrates Sculpture Park wordt gemaakt van zeecontainers"

16 september 2016
De Kunstkrant “Socrates Sculpture Park publiceert ontwerp voor eerste permanente gebouw"

DANK U

Leiderschapsondersteuning voor "The Cubes" wordt mogelijk gemaakt door Stuart Match Suna, evenals openbare fondsen van het Queens Borough President's Office in samenwerking met Donovan Richards en de New York City Council in samenwerking met Julie Won. Extra ondersteuning wordt geboden door Catherine Nolan en de New York State Assembly. Met dank aan het Whitney Museum of American Art.

Capaciteitsondersteuning voor dit project wordt ook mogelijk gemaakt door de gulle gevers van de Future Fund-campagne:

Mark di Suvero
Maxine & Stuart Frankel
Agnes Gund
Richard & Ronay Menschel
Molly Blank Fonds
Nancy Nasher en David Haemisegger
Richard Serra
Joël Shapiro
Robert & Christine Stiller
Ursula von Rydingsvard